Pianoböcker & digitala kurser

Nu när vi har haft corona i världen och många har varit tvungna att isolera sig hemma, så har vi också blivit mer kreativa. En del har börjat måla, sticka, skriva, handla aktier, börjat ta danslektioner och en massa andra roliga saker. Men det som också har ökat är intresset för musik och att lära sig både spela men också sjunga. Eftersom vi fortfarande är begränsade på grund av pandemin så kan det vara svårt att hitta någon som kan tänka sig att ge ut privatlektioner i sång eller att spela piano.

Nästan hela samhället med olika aktiviteter ligger nere och diverse kurser är tyvärr inställda, men då vi har flyttat väldigt mycket online så kan vi också lära oss med hjälp av kurser online eller via pianoböcker. Sedan hjälper det också så klart att öva hemma och känna sig fram mellan lektionerna. Om du går en pianokurs får du förutom kunskap även en lärare som ger dig feedback och tips så att du kan utvecklas i ditt musicerande.

Beställ pianoböcker

Om du är intresserad av att lära dig att spela piano så finns det många pianoböcker du kan beställa digitalt och komplettera dessa pianoböcker med online-kurser på till exempel YouTube. Ett råd till dig som är nybörjare är att du kommer långt på att jobba hårt med tekniken från grunden. Om du ser till att du får en bra fingerhållning från start så kommer du att ha mycket lättare för att gå vidare.

Innan du börjar spela ska du försöka att slappna av i fingrar och handleder. Tryck på tangenten med övre fingerleden men du ska inte spela med fingertopparna. Det som kan vara svårt i början är att se till att alla fingrar är lika snabba. Detta kanske du måste träna lite extra på då fingrarna ofta inte är lika starka. Ofta är pekfingret och långfingret snabbare och starkare än ringfingret och lillfingret. Du får ha lite tålamod när det gäller att träna upp koordinationen i dina fingrar men när du väl når dit så kommer det löna sig.

Lycka till med ditt pianospelande!