Brand och säkerhet viktigt att tänka på vid inredning

När man inreder ett rum är det viktigt att tänka på en del saker, framförallt är det viktigt att tänka på brand och säkerhet. Det spelar ingen roll ifall det man inreder är ett barnrum, vardagsrum eller kök.

Exempel på inredning som man bör vara varsam med var man placerar dem är stora möbler, så som bord och bokhyllor. Att placera stora möbler där de kan vara i vägen vid brand är aldrig bra. Man bör hellre aldrig ställa möbler, stora som små, framför dörrar. Detta då det kommer vara svårt att öppna dörrarna.

Andra saker man bör tänka på som relaterar till brand och säkerhet är att placera tända ljus i öppna områden där många kan se dem, och således hålla koll på dem. Ljus kan vara jättetrevligt så här års, men utan tillräcklig uppsyn, kan ett litet tänt ljus orsaka stor förödelse. Det är därför bra ifall ljusen står på ett högt bord, då är det synliga och varken barn eller husdjur kan komma åt dem. Om olyckan ändå skulle vara framme är det återigen bra ifall man har öppna ytor, så att man lätt kan ta sig till närmaste vattenslang.

Det tredje och sista man bör tänka på är att all elektronik är kopplade på sånt sätt att det inte skapar en brandrisk. För många kontakter i ett och samma vägguttag eller dosa kan vara brandfarligt. Se därför till att inte överbelasta dessa. Tänk också på att hålla kablarna raka och låga till marken, så att ingen snubblar på dem.