Tilläggsisolera tak

Att tilläggsisolera tak behöver inte kosta skjortan eller vara krångligt. Även om du inte vet exakt hur man går tillväga så finns det så bra lösningar idag för att tilläggsisolera tak att nästan vem som helst kan göra det själv. Allt beror på hur ditt tak ser ut idag, om du behöver reparera något i samma veva som du tilläggsisolerar, hur stort tak du har och så vidare. Kolla på några videor på youtube om att tilläggsisolera tak så har du kommit ett steg på vägen att själv kunna genomföra arbetet. Läs på om området på nätet så lär du dig också massor samt prata med dom som vet när du åker för att köpa materialet för tilläggsisoleringen så får du också en massa bra tips och råd säkert.

Råd inför tilläggsisolering av tak

Som jag skrev tidigare så är det inte särskilt svårt att tilläggsisolera ditt tak på egen hand men det finns några saker du måste vara medveten om. Om det skulle gå fel så kan det hända att du får fuktskador i taket och på vinden och det vill du till varje pris undvika. Vilket utrymme som finns under taket för isoleringen får avgöra vilken tjocklek som behövs på isoleringen. Det viktiga för att du ska slippa få problem med fukt på vinden eller i taket är att säkerställa att det finns ventilation i vindsområdet. När du ändå håller på tycker jag att du ska ta dig en funderare på om du också ska isolera vindsgolvet när du ändå håller på. Det hjälper till att isolera samtidigt som du får en bättre ljudisolering.

Varför tilläggsisolera taket?

Eftersom varm luft stiger så kan den onödigt snabbt försvinna rakt ut om inte taket och vinden är ordentligt isolerat, det vi brukar kalla för att ”elda för kråkorna”. Om man jämför kostnaden för att ”elda för kråkorna” med priset för att tilläggsisolera taket så är det alla gånger värt att utföra en isolering.