Enkla noter för piano

Tänk att det fortfarande finns affärer som säljer enkla noter för piano och andra instrument. Det är väl tur att inte riktigt allt finns att kopiera från nätet utan att butikerna får leva kvar. Men det är klart att alla har väl inte chansen att spara ner noter och sedan skriva ut dom att ha vid pianot. Då är det väl mycket enklare att beställa hem en bok på nätet eller om det finns någon lokal butik som säljer enklare noter för piano. Jag tror inte att vi har någon sådan i staden där jag bor, men å andra sidan så behöver jag inte köpa noter för piano längre.

Spelade piano förr

När jag växte upp så fanns möjligheten till att få spela ett instrument när man gick på skolan. Jag minns så klart inte själv riktigt hur den processen gick till, det kanske inte alls var i skolans regim men jag spelade i alla fall på skoltid och läraren satt i samma byggnad som skolan vill jag minnas. Du kunde välja mellan blockflöjt (som nästan alla spelade som första instrument i lågstadiet), gitarr (som var oerhört populärt och svårt att komma in på), fiol, trumpet och andra blåsinstrument, trummor samt piano (som också var väldigt eftertraktat).

Att spela efter noter

Jag hade otroligt lätt för att lära mig spela efter noter, kanske för att jag har ett någorlunda fotostatiskt minne eller för att jag i början var väldigt nyfiken och intresserad. Som många andra elever så började jag tidigt i skolan med att lära mig att spela blockflöjt, det var det enklaste instrumentet som de flesta kan lära sig att spela på. Då fick man också chansen att lära sig spela efter noter på ett mycket enkelt vis med hjälp av riktigt enkla noter. Men efter att ha spelat blockflöjt och piano i 6 år så tröttnade jag.