BMW – ett mycket bra köp

Att köpa en begagnad BMW är rent generellt ett mycket bra köp. Partiskt tänker du om texten men faktum är att det är bevisat att köper du en BMW så får du mycket bil för pengarna. BMW lever inte bara på ”gamla meriter” utan är verkligen en bil att lita på. Med en BMW får du kvalitetskänsla som är väl bevarad sedan märket introducerades. Även de nyare BMW-modellerna utstrålar klass och körglädje för hela slanten. Den som köper en begagnad BMW som är några år gammal kan i princip garanteras en säker och komfortabel bil för pengarna. Om man ska nämna några nackdelar med BMW så är det främst att det är en kraftig värdeminskning första åren, jämfört med andra liknande kvalitetsbilar. BMW reservdelar ligger något högre i pris än liknande märken men det beror lite på vilken modell och år du har köpt. Det du kan trösta dig med är att BMW generellt sett har bättre andrahandsvärde och hållbarhet än många andra bilar. Tyvärr är BMW en utsatt bil när det gäller fusk och mätarställningarna hos BMW-bilar manipuleras oftare än hos andra märken.

BMW – Världens bästa bil

Enligt Teknikens Värld var BMW 5-serien 1996 ”världens bästa bil” och även 3-serien som kom 1998. Det var inte bara på 90-talet som BMW var en mycket bra (bäst) bil då BMW har fortsatt i samma spår sedan dess. En del tror att framgången beror på att BMW har skonats från det kvalitetsfall som andra likvärdiga märken har drabbats av.

BMW hyllas

BMW har fått mycket beröm för flera olika saker men några utmärkande fördelar är följande:

  • Du får en fantastisk körglädje då BMW är en av få bilar som fortfarande har bakhjulsdrift och låg tyngdpunkt.
  •  Du har ett mycket bra andrahandsvärde (efter de tre första åren) på din BMW.
  • Du har en genomgående hög kvalitetskänsla både hos äldre och nyare modeller.
  • Du som äger en BMW har ett mycket bra objekt om du är intresserad av bilstyling.

Avslutningsvis kan vi säga att en BMW är en mycket bra bil, oavsett modell och år! En bil du har många års glädje av.