Att vara orolig vuxen

Vi alla har, är eller troligtvis kommer någon gång att vara den oroliga vuxna i ett barns sällskap när dem ska leka med vissa saker. Precis som min mamma bromsade med fötterna när jag övningskörde så speglar det ganska mycket hur min, och säker många andras, uppväxt sett ut. Och nu när jag börjar komma upp i åldern så kan jag ändå börja förstå. Hon är faktiskt ursäktad för dem där bromsningarna, jag är exakt likadan när jag åker med någon som jag tycker kör lite för snabbt.

Jag blir också därför extra glad när jag läser om säkerhet i vardagen för barn som företag alltmer börjar att ta hänsyn till när dem lanserar sina produkter. Viking toys är ett företag som marknadsför säkra åkleksaker som verkligen är något som jag uppskattar. Med en systerson som är väldigt busig och livlig av sig så vet jag inte hur många ärr han skaffat sig genom att leka oskyldigt med en plastleksak.

Leka säkert!

Viking toys lansering av roliga åkleksaker som då också är säkra åkleksaker är något som dem vill främja då det är ett perfekt sätt att sätta barnen i rörelse. Dem är speciellt framtagna just för att barnen ska hitta glädjen i att röra på sig och för att de på ett väldigt enkelt, lättsamt och lekfullt sätt ska få öva upp sin balans och lära sig att koordinera sin kropp och sina rörelser.

Att göra åkleksaken säker har dem gjort genom att inte låta dem styras av några batteridrivna motorer och att dem saknar pedaler.  På så vis är det helt och hållet barnens rörelser som bestämmer hastigheten och minskar därmed risken till att det går ut barnets kontroll. Dessutom brukar en åkleksak vara första steget mot barnets första staplande steg och vem vill inte att detta ska gå i enlighet med barnets säkerhet.