Bra friluftsbyxor

Jag är en inbiten friluftsmänniska. Varenda helg är jag ute i naturen, oavsett väder. Under sommar och höst brukar jag genomföra flera längre vandringar, gärna i svenska fjällen. Dessutom är jag ute med hunden en timme varje kväll.

När man är ute så mycket som jag är och dessutom struntar i väderleken, så behöver man bra kläder. Och det räcker inte med ett par byxor eftersom dessa behöver tvättas ganska ofta. Nu har jag precis köpt två par nya friluftsbyxor som jag är mycket nöjd med. Tidigare har jag handlat en hel del i en lokal butik för friluftsliv. Men deras utbud är inte så stort. Och jag behöver rejält stora byxor eftersom jag är lång och kraftig. Nu har jag hittat P4H friluftsbyxor herr, och köpt två olika par från dem.

Det ena paret är ett par fodrade softshellbyxor som jag ska använda under vinterhalvåret. Det andra paret är ett par traditionella friluftsbyxor i stretch, med förstärkningar över knän och rumpa. Dessa byxor är sydda i fyrvägs stretch som gör att man kan röra sig riktigt smidigt.

P4H – allt inom friluftskläder

Förutom friluftsbyxor har P4H alla kläder som behövs när man är ute i naturen. Jackor, byxor, strumpor, tröjor, shorts, mössor och vantar. Det enda jag saknar är regnkläder.

Men tillbaks till P4H friluftsbyxor herr: De flesta modellerna finns i storlekarna 46 – 58/60, så de allra flesta kan hitta ett bar byxor som passar här. Om de hade haft byxor med extra långa ben hade det varit ett plus, men om man använder kängor när man vandrar blir det okej ändå.

Ett plus är att byxorna är vattenskyddade, de klarar lätt av en liten regnskur. Och de friluftsbyxor som jag beställt har dessutom en krok längst ner så att man kan fästa dem i kängan. Då blir det vattentätt mellan byxa och känga också.