Snart ska man upp i en skylift för att pensla fastigheter

Dags att måla om ett nytt projekt. Vi har fått ett uppdrag att måla om 4 fastigheter strax söder om Tanumshede kommande månad. Arbetet är ganska omfattande och vi kommer vara ett gäng på 4 personer som tar hand om måleriarbetet. Till hjälp vid arbetet kommer vi ha en skylift. De flesta av oss har utbildning inom liftmaskiner men en killa ska utbilda sig framöver för att bli lite vassare. Ser att det finns skylift-, saxlift- och liftutbildning hos truckutbildarna. Har inte testat dessa kurser men det kan vara ett alternativ för vår kollega. Själv lärde jag mig använda liftmaskiner på gymnasiets byggprogram, vi hade praktik på ett par byggfirmor under utbildningen och hann testa de flesta varianterna som finns på marknaden.

Fastigheterna kommer enbart målas av oss. Vi hyr in ett team som gör allt förarbete med spolning, skrapning och grundmålande. När vi målar kommer vi använda både penslar och rollers. Uppskattningsvis kommer det ta oss cirka 1 vecka för varje fastighet som ska målas. Det är dels lagerlokaler men även ett stort kontorshotell vi ska arbeta på. Självklart har vi byggställningar under arbetet, men för att underlätta vissa delar är det bra med liftar som hjälpmedel. Skylift och saxlift är nog de liftutbildningar som är mest väsentliga när du arbetar med måleri på högre höjder. Du hittar enkelt kurser för detta hos de större truckutbildarna i landet.

Vilka färger använder vi? Det skiljer sig mycket, men till stor del har vi Flüggers sortiment. Eftersom vi köper stora kvantiteter färg blir det bra priser i slutänden för oss. Penslar, rollers och andra verktyg vi jobbar med är jag lite osäker på, kommer inte på vilken företagslogotyp som är på verktygen just nu. Byggställningarna äger vi själva och vi har nyligen köpt in ett par skylifts istället för att hyra dem av företag.