Heminredning på nätet är toppen

Nicke och jag köper allt mer heminredning på nätet (t. ex. från http://www.stayhome.se/) och ser hur nätbutikerna bara blir fler och större. Jag som växte upp i en småstad i Västerbotten var förvisad till en stor Ica och ett par, ganska dyra småbutiker när jag ville köpa saker till min nya lägenhet. När jag flyttade till Uppsala öppnade sig en hel värld av butiker och köpcenter. Och köpte man på Blocket fanns det oftast många säljare inom bilavstånd.

Men numera köper vi allt mer på nätet. Framför allt för att vi vill kunna köpa precis de saker som känns 100% rätt för oss och som förhoppningsvis är hyfsat unika. Sen är det sällan vi båda har tid att åka och shoppa och med småttingarna i släptåg blir det inte många sekunders betänketid vid varje pryl. För några veckor sen hade vi storstilade planer. Men kom hem med en kruxväxt, en vattenkanna och missade bland annat skosnören som vi behövde – trots att trippen tog fyra timmar. Jag minns att vi åt, fikade, bytte blöja två gånger, köpte lotter och stod i 20 minuters kö bara för att lämna tillbaka en pryl. Jag har också fått intrycket, fast jag kan ha fel, att många gammelbutiker har ett sämre utbud och mindre lager nu för tiden.